وبلاگ

آشنایی با انواع کلاس های آمپلی فایر ها و توضیح هر کدام

کلاس های آمپلی فایر

کلاس های آمپلی فایر عمدتاً به دو گروه اصلی تقسیم می شوند:

 

  • گروه اول آمپلی فایر های زاویه هدایت کنترل‌ شده هستند که کلاس‌ های آمپلی فایر های رایج‌ تر A، B، AB و C را تشکیل می‌دهند، که با طول حالت رسانایی آن‌ ها در بخشی از شکل موج خروجی تعریف می‌ شوند، به طوری که عملکرد ترانزیستور مرحله خروجی قرار دارد. جایی بین “کاملا روشن” و “کاملا خاموش” بودن.
  • گروه دوم آمپلی فایر ها، کلاس‌ های جدیدتر به‌ اصطلاح «سوئیچینگ» D، E، F، G، H هستند که از مدار های دیجیتال و مدولاسیون عرض پالس PWM استفاده می‌کنند تا سیگنال را دائماً تغییر دهند.

 

عمدتاً کلاس های A، B، AB و C و برای ساده‌ تر کردن کار به‌ عنوان آمپلی فایر های صوتی استفاده می‌ شوند.

 

در این مقاله ما به بررسی انواع کلاس های آمپلی فایر ها و توضیح هر کدام از آن‌ ها خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

 

 

 

کلاس های آمپلی فایر

 

آمپلی فایر کلاس A

 

این مدل آمپلی فایر ها دارای دستگاه‌ های ساده‌ ای هستند که کار کردن با آن را آسان‌ تر می‌ کنند. در کلاس ‏a، ‏دستگاه‌ های خروجی، چرخه‌ی 360 درجه‌ ای را برای یک شکل از طول موج ایجاد می‌ کنند. این کلاس را ‏می‌ توان مدلی باکیفیت دانست، ولی با این حال بازدهی پایین‌ تری دارد و کار آن را با محدودیت رو به‌ رو ‏می‌ کند. بازدهیِ کم باعث می‌ شود تا انرژی بیشتری هدر برود. ‏
در آمپلی فایر کلاس ‏A‏، تزانزیستور های خروجی باید همیشه در حالت فعال باشند و حتی در صورت نبود ‏سیگنال خروجی، منبع تغذیه باید جریان الکتریکی را به آمپلی فایر ارسال کند. به همین دلیل دستگاه داغ ‏می‌شود و معمولا هم بازده کمتری دارد. این موضوع مخصوصا در توان‌ های بالا خودش را بیشتر نشان ‏می‌دهد و باعث شده که اکثرا در توان پایین تر از آن استفاده کنند.

‏پاسخ فرکانسی این آمپلی فایر از نوع خطی محسوب می‌ شود و به همین دلیل به فرکانس‌ هایی با دامنه ‏ضعیف حساسیت نشان می‌ دهد. در بیشتر مواقع از آن برای بعضی از اسپیکر های مانیتورینگ و برخی از ‏هدفون‌ ها استفاده می‌ شود، زیرا آنها توان بالایی نیاز ندارند و در این صورت تقویت کننده خیلی گرم ‏نمی‌ شود.

 

 

 

کلاس های آمپلی فایر

 

 

 

آمپلی فایر کلاس B

 

در کلاس A، دستگاه‌ ها به شکل همزمان از ظرفیت کامل خود استفاده میکردند. اما در آمپلی فایر ‏های کلاس ‏B‏ اینطور نیستند و در هر زمان فقط برخی از خروجی‌ ها، ظرفیت 100 درصدی را به کار می‌ برند.

با ‏اینکه این مدل نسبت به مدل قبلی دارای بازدهی بیشتری است، ولی کمتر مورد استفاده قرار می‌ گیرد. زیرا ‏اعوجاج آن بالاست و کیفیت صدای پایین‌ تری هم دارد. ‏

 

 

 

کلاس های آمپلی فایر

 

 

 

کلاس های آمپلی فایر

 

 

آمپلی فایر کلاس AB

 

برای غلبه بر اعوجاج متقاطع و نویز خروجی تقویت کننده های کلاس AB طراحی شدند.

در این‌ جا ترانزیستور ها همیشه روشن ‏نیستند و دائما هم خاموش نیستند که پدیده اعوجاج رخ بدهد. بلکه در زمان‌ های لازم خاموش یا روشن می‌ شوند تا دستگاه‌ ها داغ نشوند و مشکلی برای کیفیت صدا به وجود نیاید. ‏

بنابراین مزیت آمپلی فایر های کلاس  AB این است که بر اعوجاج متقاطع ایجاد شده غلبه می شود.

 

 

کلاس های آمپلی فایر

 

 

 

آمپلی فایر های کلاس C

 

طراحی تقویت کننده کلاس C دارای بیشترین بازده نسبت به کلاس AB است اما از نظر خطی بودن موج سیگنال بسیار ضعیف است. (کلاس های قبلی، A، B و AB تقویت کننده های خطی در نظر گرفته می شوند)

تقویت‌کننده‌ های کلاس C به دلیل اعوجاج شدید صوتی، معمولاً در نوسانگر های موج سینوسی فرکانس بالا (Hi pass) و انواع خاصی از تقویت‌ کننده‌ های فرکانس رادیویی استفاده می‌ شوند (مانند بعضی از آمپلی فایر های ولتی)

 

 

کلاس های آمپلی فایر

 

سایر کلاس های تقویت کننده رایج:

در گذشته تقویت کننده‌ ها خیلی محدودتر بودند و مدل‌های کمتری را دربر می‎گرفتند. ولی امروزه کلاس ‏آمپلی فایر ها بیشتر شده و همگی رو به بهتر شدن هستند.

 

 

آمپلی فایر کلاس D

 

این آمپلی فایر یک تقویت کننده سوئیچینگ غیر خطی (PWM) است.

این مدل از آمپلی فایر ها با مدل‌ های عنوان شده قبلی یک تفاوت اصلی دارد، و آن این است که به جای ترانزیستور از ‏سوئچینگ استفاده می‎شود. یعنی ترانزیستور آن‌ ها عملکردی شبیه به کلید دارد و می‌تواند کاملا باز یا ‏بسته باشد.

تقویت کننده کلاس D جزو کلاس های آمپلی فایر مرغوب به حساب می‌ آید، به شرطی که طراحی آن به ‏شکلی اصولی صورت بگیرد.

از سری آمپلی فایر های کلاس D میتوان به پاور های بهرینگر NU3000 و NU6000 اشاره کرد.

 

کلاس های آمپلی فایر

آمپلی فایر کلاس F

 

تقویت کننده های کلاس F با استفاده از تشدید کننده های هارمونیک در شبکه خروجی برای شکل دادن به شکل موج خروجی به شکل موج مربعی، هم کارایی و هم خروجی را افزایش می دهند. تقویت‌کننده‌ های کلاس F در صورت استفاده از تنظیم هارمونیک قادر به بازدهی بالای بیش از 90 درصد هستند.

 

 

آمپلی فایر کلاس G

 

یکی از این مدل‌ های پر کاربرد، کلاس ‏G‏ است ‏و در توان‌ های بالا استفاده می‌ شود. این کلاس را می‌ توان مشابه با مدل ‏AB دانست، با این فرق که در ‏آن چندین منبع تغذیه قرار می‌ گیرند. ‏
بنابراین اگر سیگنال ورودی پایین باشد، ولتاژ پایین برای منبع تغذیه به کار می‌رود. البته هر چه که سطح ‏سیگنال بالاتر برود، باز هم آمپلی فایر به‌ طور خودکار ولتاژ مناسبی را برای آن به وجود می‌ آورد. (با تغییر سیگنال ورودی به طور خودکار بین ولتاژ های مختلف تغذیه سوئیچ می کند.)

از دیگر ‏مزایای آن می‌ توان گفت که فقط در مواقع نیاز از حداکثر توان خود استفاده می‌ کند و در این صورت به ‏دستگاه فشار زیادی وارد نمی‌ شود. ‏

 

 

 

آمپلی فایر کلاس I

 

تقویت کننده کلاس I دارای دو مجموعه از دستگاه های سوئیچینگ می باشند که در خروجی مدار مکمل یک دیگرند.

هر دو مجموعه از یک شکل موج ورودی نمونه برداری می کنند. بنابراین یک دستگاه نیمه مثبت شکل موج را تغییر می دهد، در حالی که دستگاه دیگر نیمه منفی را تغییر می دهد. این عمل سوئیچینگ مشابه عملکرد تقویت کننده کلاس B است.

بدون اعمال سیگنال ورودی، یا هنگامی که یک سیگنال به نقطه عبور صفر می رسد، دستگاه های سوئیچینگ هر دو به طور همزمان روشن و خاموش می شوند

از سری آمپلی فایر کلاس I می توان پاور های شرکت پاورسافت را نام برد.

 

 

 

کلاس های آمپلی فایر

 

آمپلی فایرهای کلاس H

 

این آمپلی فایرها به نوعی طراحی شده اند که در آن ولتاژ منبع تغذیه برای منابع خروجی، به خوبی بهینه ‏شده‌ است. این کار باعث می‌ شود تا ولتاژ منبع تغذیه همیشه در سطح پایینی قرار داشته باشد تا اتلافی در ‏بخش سیگنال‌ های خروجی رخ ندهد. در واقع این کلاس طوری طراحی شده است که راندمان طبیعی خود را ‏داشته باشد و شاید توان خروجی را خیلی مد نظر قرار ندهد.

تقویت‌ کننده کلاس H سیگنال‌ های ورودی آنالوگ را (توسط یک مدولاتور دلتا سیگما) به پالس‌ های دیجیتال تبدیل می‌ کند سپس آن را تقویت میکند و در نهایت توسط یک فیلتر پایین گذر (Low pass) دوباره تبدیل به دامنه موج سیگنال تقویت شده میشود.

از آنجایی که سیگنال دیجیتال این تقویت کننده همیشه یا به طور کامل “روشن” یا “خاموش” است (از لحاظ نظری اتلاف توان صفر)، بازدهی به 100٪ می رسد.

آمپلی فایر کلاس H نسبتا پیچیده است و به ‏مدارهای کنترل بیشتری نیاز دارد. ‏

 

 

 

 

 

سری جدید پاور های شرکت دایناکورد از آمپلی فایر های کلاس A/B با تکنولوژی کلاس H بهره میگیرد که کیفیت و قدرت بالایی را داراست.

 

 

 

کلاس های آمپلی فایر

پاور های دیجیتال شرکت دایناکورد سری L (با فناوری جدید FIR-Drive)

 

 

 

شما عزیزان می توانید محصول مورد نظر خود را به راحتی از طریق وبسـایت ملودی ارتباط

تهیه نموده و قبل از ثبت سفارش می توانید از راهنمایی و مشاوره کارشناسان ما

بهره مند شوید و خریدی خوب و لذت بخش را تجربه کنید.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *