وبلاگ

قوانین و نکات میکروفون گذاری

میکروفون گذاری

قوانین و نکاتی که در میکروفون گذاری باید رعایت شود

 

زمانی که موزیکی که شامل سازهای آکوستیک و صدای خواننده است را گوش می دهیم متوجه میشویم که کیفیت نهایی ضبط و ساخت یک موزیک کاملا به میکروفون ها و چگونگی استفاده از آنها بستگی دارد.
قرار گرفتن یک میکروفون معمولی در مکانی مناسب نتیجه بهتری از قرار گرفتن یک میکروفون حرفه ای در نقطه ای نامناسب خواهد داشت. مراقبت و استفاده ی صحیح از میکروفون کلید اصلی یک صدای عالی میباشد.

بعضی از میکروفون ها صدایی ویژه دارند، مثل تقویت فرکانس های میانه یا فرکانس های پایین که این کاراکترها می توانند کاربرد های خاصی داشته باشند اما اساسا باعث محدود شدن موارد مصرفشان می شود. بهتر است که میکروفون هایی با صدای بسیار طبیعی انتخاب کنیم و با استفاده از تغییر مکان به صدای مورد نظر برسیم.

• میکروفون های خازنی و الکتریت از خاک، دود و رطوبت خوششان نمی آید. تمام این ها باعث تاثیر در کیفیت صدا در طول مدت قرار گرفتن در این گونه محیط ها خواهند شد و در صورت قرار گرفتن دائم در این شرایط دچار افت کیفیت دیافراگم خواهند شد. اگر احساس می کنید که کیفیت میکروفون شما به خوبی قبل نیست و آن کفیت صدای سابق را ندارد با مراجعه به یک متخصص صدا نسبت به تمیز کردن دیافراگم آن اقدام نمائید.

 

همیشه میکروفون را با دقت و با احتیاط حمل کنید. از پرتاب کردن آن حتی در فاصله کم اجتناب کنید و زمانی که از آن استفاده نمی کنید با کاور آن را بپوشانید تا مانع ورود گرد و خاک به داخل آن شوید.

میکروفون های خازنی (کندانسر)

میکروفون های خازنی صدایی حساس تر و سریع تر و اساسا طبیعی تری دارند و برای برداشت نوانس های دقیق در صدا انتخاب خوبی خواهند بود.
این میکروفون ها باید به وسیله باطری داخلی و یا فانتوم پاور استفاده شوند. اصولا فانتوم پاور گزینه بهتری برای تامین تغذیه میکروفون است، اولا به خاطر اینکه مشکلات باطری را ندارد و ثانیا Head-Amp داخل میکروفون، بارده بیشتر و نویز کمتری خواهد داشت.

Head-Amp میکروفون های خازنی و الکتریت اساسا بر پایه ای طراحی شده اند که با سطح صدای نرمال عمل کنند. اگر این میکروفون ها را خیلی نزدیک به منبع صدای بلندی قرار دهید این Head-Amp به راحتی overload شده و باعث تولید اعوجاج (Distort) در صدا می شوند.

• فراموش نکنید هنگامی که قصد تغییر مکان، تعویض یا اتصال دوباره سیم، تعویض باطری و یا روشن کردن فانتوم پاور را دارید حتما فیدرهای میکسر را پایین بیاورید یا مانیتورها را در حالت سکوت قرار دهید.
بسیار مهم است که میکروفون ها را از شوک فیزیکی که باعث تولید صداهای با فرکانس بالا و یا نویزهای فرکانس پایین می شوند محفوظ نگه داشت (به ویژه میکروفون های Omni-Directional) زیرا در نهایت باعث کاهش هدروم می شوند.

یکی از مشکلات معمول ضبط صدای خواننده ای که تجربه استودیویی زیادی ندارد، نزدیک شدن بیش از حد به میکروفون است که باعث فرا بار شدن، صدای هیس زیاد، تقویت بیش از حد فرکانس های باس و مشکلات رطوبتی برای دیافراگم میکروفون می شود. استفاده از پاپ فیلتر در این موارد (ضبط های استودیویی) بسیار لازم و ضروری است.

میکروفون های داینامیک

میکروفون داینامیک بیشتر برای اجراهای زنده، وکال، سخنرانی، خوانندگی، کنسرت‌ ها، خبرنگاری و… استفاده می‌ شود و ساختار آن برای شرایط بسیار سخت طراحی شده است که نسبت به دیگر میکروفون‌ ها دیرتر خراب می‌ شود و آسیب میبیند.

دیافراگمی که در داخل میکروفون دینامیک وجود دارد یک سیم پیچ به هم چسبیده است که به کمک صدا به حرکت در می‌ آید. داخل سیم پیچ هم یک آهنربا قرار دارد که صدای تبدیل شده از انتهای سیم پیچ را خارج می‌ کند.
نحوه کار میکروفون داینامیک به گونه‌ ای است که هنگام ورود صدا، دیافراگم به سمت پایین و بالا به حرکت در می‌ آید. تولید میدان مغناطیسی موجب می شود جریان از داخل میدان عبور کند و توسط سیم انتقال پیدا کند. بنابراین زمانی که داخل میکروفون داینامیک صحبت می‌ کنید به این شکل انرژی صوتی تبدیل می‌ شود.

توصح می شود در قسمت هایی که به صدایی گرمتر یا پر تر نیاز دارید (مثل درامز یا خوانندگی) و یا در مقابل منابع صوتی خیلی بلند قرار دارید ، از میکروفون های داینامیک استفاده کنید.

نکات مهم برای بهترین استفاده از میکروفون:

  • میکروفون را تا حد امکان نزدیک به منبع صدای مورد نظر (مانند: گوینده، خواننده یا ساز و …) و دور از منابع ناخواسته قرار دهید.
  • برای پاسخ دهی بیس بیشتر، نزدیک میکروفون کار کنید.
  • فاصله بین میکروفون ها را حداقل سه برابر فاصله هر میکروفون تا منبع آن حفظ کنید (قانون سه به یک)
  • هنگام استفاده از میکروفون در فضای باز، پد مخصوص (پاپ فیلتر) میکروفون را اضافه کنید.
  • برای به حداقل رساندن دریافت نویز و لرزش مکانیکی از دست زدن بیش از حد به میکروفون خودداری کنید.
  • هیچ بخشی از مشبک (توری) میکروفون را با دست خود نپوشانید، زیرا این کار بر عملکرد میکروفون تأثیر منفی می گذارد.
  • میکروفون را بر اساس الگوی قطبی آن طوری قرار دهید که منابع صوتی ناخواسته مانند مانیتور و بلندگوها در این زوایا قرار گیرند: (برای به حداقل رساندن فیدبک و اطمینان از حذف بهینه صدای ناخواسته)

 

 

به طور مثال:

اگر میکروفون کاردیوید باشد پایین ترین گیرایی فرکانسی را در پشت میکروفون دارد. مانند شکل زیر:
میکروفون گذاری
اگر میکروفون سوپرکاردیوید باشد پایین ترین گیرایی فرکانسی را در زاویه 120 درجه کنار میکروفون دارد. مانند شکل زیر:

 

میکروفون گذاری

اگر میکروفون هایپر کاردیوید باشد پایین ترین گیرایی فرکانسی را در زاویه 105 تا 110 درجه کنار میکروفون دارد. مانند شکل زیر:

 

 

میکروفون گذاری

 

 

 

 

 

شما عزیزان می توانید جهت انتخاب و خرید بهتر میکروفون مد نظر و مناسب خود با دریافت مشاوره، راهنمایی و اطلاعات درباره میکروفون ها و یا دیگر محصولات صوتی با فروشگاه ملودی ارتباط در ارتباط بوده و بهترین، لذت بخش ترین و راحت ترین خرید را تجربه نمائید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *